Er zijn talloze manieren om sms te gebruiken in uw bedrijf, zo kunt u inlogcodes om toegang te verlenen, een snelle herinnering, leuke verjaardagswensen, planningen … verzenden naar klanten en collega’s. De toepassingen zijn haast eindeloos. We sommen er even 8 voor u op.

1. Sms als afspraakherinnering

8 manieren om sms te gebruiken in uw onderneming

Een klant boekt een afspraak of reservering, maar komt uiteindelijk niet opdagen. Een zeer vervelende situatie die u vast en zeker bekend voor komt. Dokters, tandartsen, restauranthouders, hoteluitbaters, advocaten, … iedereen zal het ooit wel al eens hebben meegemaakt. De kans is groot dat u al kosten heeft gemaakt ter voorbereiding van de afspraak en bovendien mist u ook nog inkomsten doordat u klanten misloopt. Dankzij sms-notificaties kunt u no-shows drastisch terugdringen, door de klant via een berichtje eraan te helpen denken dat hij een afspraak of reservering bij u heeft.

Maak een account aan en Ontvang 5 TEST Credits

2. Sms Voor Job Planners

Voor de logistieke afdeling of Hr-afdeling van een bedrijf is het elke keer weer een uitdaging om de logistieke werkplanning op orde te krijgen. Zeker als er last minute nog veranderingen moeten worden doorgevoerd of als iemand plotseling uitvalt. Het is belangrijk dat er in zulke situaties snel vervanging wordt gezocht en dat de nodige informatie op een snelle manier bij de juiste persoon terechtkomt. Een sms is in deze situatie het ideale medium. Sms’en worden namelijk in de meeste gevallen binnen de eerste 5 minuten van ontvangen geopend, waardoor u er zeker van kan zijn dat uw bericht snel gelezen wordt.

Zo maakt een uitzendbureau, gespecialiseerd in flexibele jobs, gebruik van sms’en om studenten te informeren over beschikbare jobs en om hen te vragen of ze beschikbaar zijn. Zo proberen ze om hun vacatures zo snel mogelijk in te vullen. Reacties op hun berichtjes worden automatisch afgeleverd in hun mailbox of webomgeving.

3. Sms als intern communicatie- en notificatiemiddel

Voor kort en bondige berichten is sms een ideaal communicatiemedium, omdat berichten vaak direct worden geopend en gelezen. Ook kunnen sms’en gebruikt worden om de tevredenheid bij zowel klanten als collega’s en medewerkers te stimuleren en verbeteren. Stuur dankzij Smstools makkelijk verjaardagswensen en laat hun weten dat u aan hen denkt op hun speciale dag.

4. Sms als deel van de marketingmix

De marketingafdeling van een bedrijf is altijd opzoek naar de meest optimale mix van communicatiemedia en -kanalen. De mogelijkheden om sms te gebruiken binnen de marketingmix zijn divers. Als u sms als marketingtool inzet dan is het mogelijk om zowel de tekst als de afzender van het bericht te personaliseren en de doelgroep kan bovendien ook reageren op ontvangen berichten.

5. Sms Alerts bij problemen

Voor een ICT-afdeling van een bedrijf is het belangrijk om te weten wanneer bijvoorbeeld een website down is, de servers uit liggen of wanneer de airco in bv. de serverruimte hapert. Wanneer dit niet constant wordt gemonitord, is het mogelijk dat dit niet onmiddellijk wordt opgemerkt. Door het instellen van geautomatiseerde Sms Alerts worden de ingestelde nummers meteen op de hoogte gebracht wanneer een bepaalde check afgaat. Zo kan er onmiddellijk actie ondernomen worden en vermijdt u hoge en onnodige kosten.

 

toepassingen SMS afspraakherinnering marketingkanaal Job Planners intern communicatie en notificatiemiddel servermeldingen inlogcode 2FA calamiteiten en Terrorisme
8 manieren om SMS te gebruiken in uw onderneming
8 manieren om SMS te gebruiken in uw onderneming
8 manieren om SMS te gebruiken in uw onderneming
5 van de 5 op basis van 885 gebruikersbeoordelingen.

SMS SOFTWARE

SMS versturen en ontvangen via onze software


SMS GATEWAY API

Integratie tools voor ontwikkelaars


VOICE BERICHTEN

Versturen van text-to-speech voice berichten


VIRTUEEL SMS NUMMER

SMS berichten ontvangen via een virtueel mobiel nummer


SIM HOSTING

SMS berichten ontvangen via een SIM kaart hosting

Bulk SMS versturen was nog nooit zo gemakkelijk en efficiënt.

Begin vandaag met Smstools voor het versturen van Bulk SMS.