Smstools

Covid-19 op school: Hoe gebruik ik sms-communicatie het efficiëntst

De politiek heeft daadkrachtige procedures uitgerold om het besmettingsrisico op scholen tegen te gaan. Deze maatregelen gaande van goede verluchting tot mondmaskers in de klas. Desondanks blijft de kans reëel dat Covid-19 zich ook op jouw school zal manifesteren. Hoe ga je dan te werk als de fase van preventie gepasseerd is en er snel gecommuniceerd moet worden? Waar begin je?
 

De traditionele aanpak:
Veel scholen houden er nog een traditionele aanpak op na. Zo communiceren veel scholen via hun scholensoftware (Informat, Smartschool of Wisa) of sturen een mailtje naar iedereen die het aangaat. Maar is dat efficiënt? Gaat er geen kostbare tijd verloren? Want snelheid is cruciaal bij een mogelijke coronabesmetting. Wie weet hoeveel andere mensen een potentieel besmet persoon nog ziet op zijn beurt? Daarom is snelheid cruciaal om eventuele verdere besmettingen drastisch te verminderen.

Betere aanpak:
Aangezien studenten aangeven dat ze niet dagelijks de scholensoftware checken en een traditionele mail niet de snelheid en daadkracht bevat die nodig is, gaat er in vele gevallen kostbare tijd verloren. Een persoon, die mogelijks, besmet is met Corona zou het zo snel als het kan moeten weten. Alleen zo kan je voorkomen dat hij op zijn beurt de infectie verder zal verspreiden. Want deze student is misschien wel actief in het verenigingsleven? Of een sportclub? Dan wint de besmettingsgraad aan snelheid. Dit wil je net vermijden.

Daarom adviseert Smstools om sms-communicatie te implementeren in je huidige communicatiestrategie. Een smartphone zit vastgeroest in ieders hand, in het bijzonder bij de schoolgaande jeugd. Zo kan je hen dan ook het best bereiken. Een sms-bericht wordt in 99% van de gevallen binnen de 15 minuten gelezen. Zo ben je er zeker van dat je in een korte tijdspanne alle betrokkene ook daadwerkelijk hebt bereikt. Via de snelle sms meld je dat men direct de scholensoftware moeten consulteren. Hier vinden ze vervolgens de nieuwe en gedetailleerde maatregelen terug. Ik hoor je al denken. Via 2 verschillende communicatiekanalen kan ik toch nooit tijd winnen. FOUT. Laat het me je zo stellen:

Om ervoor te zorgen dat je gedetailleerde inhoud daadwerkelijk en zo snel als mogelijk de juiste personen bereikt, werk je best met een “boodschapper.” De sms fungeert in dit geval als snelle boodschapper die de ontvanger er van bewust maakt dat er wijzigingen zijn aangebracht aan de maatregelen. Dit puur omdat niet iedereen meldingen toestaat wanneer er nieuwe inhoud wordt gepubliceerd op de scholensoftware of omdat niet iedereen dagelijks zijn mails checkt.

Hoe ga ik te werk?
Simpel. Bij Smstools voorzien wij je van een gebruiksvriendelijk softwareplatform waarmee je gemakkelijk sms-berichten verstuurt. Bovendien kan je hier probleemloos zelf mee aan de slag. Wil je toch liever een korte demonstratie? Geen probleem, we begeleiden je waar nodig!

Met Smstools kan je eenvoudig je bestaande contactenlijsten opladen en gebruiken om gepersonaliseerde sms-berichten naar een grote groep te versturen. Verder kunnen de ontvangers ook reageren op jouw berichten, waardoor je gemakkelijk in dialoog kunt treden. Bovendien betaal je bij Smstools enkel je verbruik. Geen opstartkosten, geen licentiekosten. Enkel de uitgaande berichten worden in rekening gebracht. Dit maakt van Smstools het #1 softwareplatform om achter de hand te hebben in crisissituaties. Met Smstools slaap je op beide oren.

 1. STAP 1
  1. Creëer een account.
    
 2. STAP 2
  1. Importeer je contacten
    
 3. STAP 3
  1. Stel je bericht op.
    
 4. STAP 4
  1. Selecteer een shortcode & sta eventueel antwoorden toe.
  2. GRATIS TESTBERICHT NAAR JEZELF EN ENKELE COLLEGA’S
    
 5. STAP 5
  1. Selecteer het bericht en kies de ontvangers.
  2. Koop credits.
  3. Verstuur.

Conclusie
Zo eenvoudig is het. Met Smstools ben je in staat om snel te communiceren als crisissituaties zich voordoen. Als je de snelle sms doordacht inzet, is het een heel krachtig communicatiewapen. Gebruik daarom de sms om snelheid te winnen en mensen in te lichten over gewijzigde maatregelen of procedures. Hou je boodschap per sms altijd kort en bondig maar laat ze weten waar ze terecht kunnen voor de gedetailleerde informatie. Speel ieder communicatiekanaal uit naar zijn kracht, alleen zo bereik je het gewenste resultaat.
 

Wil je het zelf eens proberen? Verlies geen tijd en maak je gratis proefaccount aan via de knop hieronder. Tot snel!
REGISTREER

crisiscommunicatie sms-communicatie covid-19 scholen scholensoftware sms-softwarecrisiscommunicatie, sms-communicatie, covid-19, scholen, scholensoftware, sms-software
https://www.smstools.be/nl/blog/27/covid-19-op-school:-hoe-gebruik-ik-sms-communicatie-het-efficientst Covid-19 op school: Hoe gebruik ik sms-communicatie het efficiëntst

Covid-19 op school: Hoe gebruik ik sms-communicatie het efficiëntst

Covid-19 op school: Hoe gebruik ik sms-communicatie het efficiëntst
Smstools
Gebruik in crisistijden een snel en betrouwbaar communicatiekanaal
5 van de 5 op basis van 1097 gebruikersbeoordelingen.
27 10027
Geweldig dat je er bent! Cookies? Lees onze Privacy Policy. Accepteer
x