Corona Update SMS communicatie direct opzetten voor uw bedrijf? Klik hier voor meer informatie of Bel +32 89 44 90 41 of email [email protected]

In een crisis- of noodsituatie heeft u verschillende communicatiemiddelen ter beschikking om uw werknemers, bezoekers of zelfs gehele populaties te bereiken. Maar wat is nu de snelste manier om een groep mensen te bereiken wanneer elke seconde telt?

Verspreid het woord
Als u snel veel mensen tegelijkertijd wilt bereiken bieden social media veel mogelijkheden. Dankzij het gebruiksvriendelijke aspect en het grootschalig gebruik ervan kunt u uw bericht gemakkelijk en snel verspreiden. Belangrijke waarschuwingen worden namelijk al snel door de gebruikers gedeeld. U kunt ook aan mensen vragen om relevante informatie over hun eigen situatie te delen. Denk bijvoorbeeld aan een brand of een aanval. Rapporten en beeldmateriaal van mensen in het getroffen gebied kunnen helpen om de situatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen.

Social media zijn een zeer effectief hulpmiddel om mensen te waarschuwen bij nood. Toch kan het zijn dat organisaties, afhankelijk van de situatie, niet willen dat een bericht over een (interne) crisis wereldwijd bekend wordt gemaakt. Met crisiscommunicatie via sociale media kunt u namelijk snel de controle verliezen over de manier waarop het bericht wordt gedeeld, geïnterpreteerd en hoe erop wordt gereageerd. Het is duidelijk dat dit niet wenselijk is wanneer uw bericht gericht is aan een geselecteerde groep werknemers.

De kracht van sms in crisiscommunicatie

Gericht bereik voor interne waarschuwingen
Bij een intern noodgeval, heeft u meestal de contactgegevens van alle medewerkers die geïnformeerd moeten worden. Deze gegevens, bij voorkeur gesegmenteerd op locatie en andere relevante criteria, geven u de mogelijkheid om een sms te sturen naar de getroffen personen. Door de snelle en kosteneffectieve sms te versturen via ons platform, kunt u uw medewerkers informeren over een stroomstoring, beveiligingsbreuk of een andere situatie die hun onmiddellijke aandacht vereist.

Als uw doelgroep mogelijk geen internetverbinding heeft, zullen social media en e-mail niet voldoende zijn. In dat geval is sms de meest betrouwbare optie. “Anno 2018 vormt sms de basis van database communicatie via telefoons. En omdat elk systeem sms ondersteunt, kunt u hier altijd op rekenen voor crisiscommunicatie.” Als u mensen moet bereiken in gebieden met beperkte internettoegang, als de internetverbinding mogelijk getroffen is of als uw ontvanger niet beschikt over een smartphone, biedt sms dé oplossing. Net als met social media, kunt u bij sms ook vragen om een reactie als u ‘replies’ inschakelt.

Tips voor crisiscommunicatie
Afhankelijk van uw bedrijf en verantwoordelijkheden, moet u kiezen voor het communicatiemiddel dat het beste past bij de mogelijke doelgroepen die u wilt bereiken. Dit betekent dat u moet anticiperen op iedere mogelijke crisis die kan optreden, inclusief situaties die waarschijnlijk nooit zullen voor komen. Zorg er ook voor dat u de contactgegevens in uw CRM heeft opgeslagen zodat u met één druk op de knop iedereen kunt waarschuwen.

Of u nu kiest voor sms, e-mail, sociale media, … de basisprincipes zijn steeds hetzelfde:

  • Wees kort en bondig
  • Stuur een SMS over de situatie
  • Leg uit welke stappen er genomen moeten worden
  • Verwijs ze naar de juiste bron voor meer informatie
  • Houd uw ontvangers op de hoogte van de situatie

Veel organisaties maken al gebruik van Smstools voor waarschuwingen en crisiscommunicatie. We gebruiken onze ervaring graag om u te helpen een effectieve crisiscommunicatiestrategie op te zetten met de juiste tools voor uw doelgroep en risico’s.

crisis- of noodsituatie communicatiemiddelen
De kracht van sms in crisiscommunicatie
De kracht van sms in crisiscommunicatie
De kracht van sms in crisiscommunicatie
5 van de 5 op basis van 1024 gebruikersbeoordelingen.

SMS SOFTWARE

SMS versturen en ontvangen via onze software


SMS GATEWAY API

Integratie tools voor ontwikkelaars


VOICE BERICHTEN

Versturen van text-to-speech voice berichten


VIRTUEEL SMS NUMMER

SMS berichten ontvangen via een virtueel mobiel nummer


SIM HOSTING

SMS berichten ontvangen via een SIM kaart hosting

Bulk SMS versturen was nog nooit zo gemakkelijk en efficiënt.

Begin vandaag met Smstools voor het versturen van Bulk SMS.