Smstools

Hoe effectieve sms-marketing campagnes voor politiek opzetten?

Wanneer weet je als het verkiezingsseizoen weer voor de deur staat? Juist. Als de traditionele campagneborden weer langs de weg staan opgesteld. Dit zal ook niet snel veranderen. Wel is er een andere verandering waarneembaar in het politieke landschap. Sms-berichten om de band met hun aanhangers en leden te behouden én te verbeteren.

Het aangaan en onderhouden van een relatie met je supporters is van cruciaal belang. Dit zijn namelijk de mensen die uiteindelijk zullen stemmen. Via sms-communicatie kan je ze eenvoudig persoonlijk benaderen. Dat is toch veel efficiënter dan een reclamebord langs de weg? Bovendien opent het nog vele deuren om met je aanhangers te bonden.

Waarom SMS?
Sms-communicatie is de perfecte middenweg tussen de traditionele aanpak een digitale aanpak. Omdat de oudste generatie nog niet zo vertrouwd is met smartphones maar wel al de sms-berichten hebben omarmd, biedt sms de perfecte oplossing om alle lagen in de samenleving te bereiken. Een andere troef is dat 99% van de sms-berichten binnen 5 minuten na ontvangst worden gelezen. Verder is sms-communicatie heel persoonlijk, kostenefficiënt en gebruiksvriendelijk. Bovendien is het volledig traceerbaar. Dit resulteert in interessante statistieken inzake de ontvangers, open ratio van je berichten of de engagementsgraad van je publiek.

Wat kan je zoal versturen per sms?

 1. Evenementen
  Kondig gericht evenementen aan naar je achterban via een sms-bericht. Verstuur aankondingingen en reminders naar je aanhangers om ze warm te maken voor het bijwonen van je partijcongres, debat of ander evenement. Je achterban op een persoonlijke manier benaderen verhoogt zowel het engagement als de opkomst.
   
 2. Felicitaties en wensen
  Met Smstools kan je automatisch sms-berichten versturen op belangrijke feestdagen. Zo kan je je achterban bijvoorbeeld een fijne kerst, gelukkig nieuwjaar of een fijne nationale feestdag wensen.

  Er is meer!
  Stel herinneringen op in Smstools en verstuur automatisch gepersonaliseerde sms-berichten naar jarige aanhangers.

  Deze zaken worden geapprecieerd door de ontvanger. Het benadrukt het menselijke aspect van je partij en komt het community gevoel ten goede.
   
 3. Peilingen en bevragingen
  Met Smstools kan je je contactgegevens zodanig segmenteren om gericht polls/bevragingen/peilingen te versturen. Zo kan je zelf groepen samenstellen en dus gerichte berichten versturen op basis van woonplaats of andere gegevens van je ontvangers. Zo beslis je zelf wie mag deelnemen aan welk onderzoek.
 • Polls
  Stel een vraag in je sms-bericht. Stel specifieke keywords in en laat je ontvangers reageren op je stellingen. De ontvanger moet je sms-bericht beantwoorden met een vooraf bepaald antwoord. Bekijk het voorbeeld.

Vb. Ben je tevreden met de staat van de fietspaden in jouw gemeente? Antwoord met ‘JA’ of ‘NEE’ om deel te nemen aan deze bevraging.

 • Bevragingen en enquetes
  In je sms-berichten kan je ook de URL communiceren die leidt naar een grootschaliger onderzoek. Zo kan je de ontvanger doorverwijzen naar grootschalige, anonieme bevragingen.
 1. Nieuwsflitsen
  Hou je aanhangers persoonlijk op de hoogte van het reilen en zeilen binnen je partij. Geef ze updates en betrek ze. Zo kan je ze bijvoorbeeld op de hoogte brengen van programmawijzigingen, partijnieuws, algemeen nieuws.
  Door je aanhangers meer te betrekken in je partij, creëer je een geëngageerd publiek.
   
 2. Sponsoring en donaties
  Maak je supporters warm voor donaties aan je partij. Benader ze via een persoonlijke sms. Leg je plan uit, waarom de donaties noodzakelijk zijn en wat er mee zal gebeuren.  Communiceer de link of de manier hoe men de donatie kan voltooien. Stel een automatisch ‘bedankt’ sms-berichtje in voor de succesvolle donateurs.

Conclusie
Zo zie je maar, sms-communicatie is een gebruiksvriendelijk en kostenefficiënt medium om je aanhangers op persoonlijke wijze te bereiken. Je partij leert de aanhangers beter kennen. De aanhangers voelen zich op hun beurt meer gewaardeerd. Sms-communicatie is een uiterst efficiënt methode om een community op te bouwen, te onderhouden en te activeren!

Probeer Smstools zelf eens! Maak hier je gratis proefaccount.
REGISTREER

Weet je niet goed hoe te beginnen? Contacteer ons! We helpen je graag op weg! 
 

Politieke marketing sms-marketing sms-communicatiePolitieke marketing, sms-marketing, sms-communicatie
https://www.smstools.be/nl/blog/35/hoe-effectieve-sms-marketing-campagnes-voor-politiek-opzetten Hoe effectieve sms-marketing campagnes voor politiek opzetten?

Hoe effectieve sms-marketing campagnes voor politiek opzetten?

Hoe effectieve sms-marketing campagnes voor politiek opzetten?
Smstools
Hoe begin ik er aan?
5 van de 5 op basis van 1051 gebruikersbeoordelingen.
35 10035
Geweldig dat je er bent! Cookies? Lees onze Privacy Policy. Accepteer
x