Sms-berichten versturen en ontvangen via het internet
Smstools

Sms-berichten versturen en ontvangen via het internet

Sms-berichten versturen en ontvangen via het internet

Tegenwoordig zijn er heel wat bedrijven die vragen op welke manier ze online sms-berichten kunnen versturen en ontvangen. Om een sms-bericht te versturen en ontvangen via het internet, heb je een virtueel sms-nummer nodig. Maar wat zijn de mogelijkheden om een sms-bericht te versturen en ontvangen via het internet? En wat zijn de voordelen? Je komt het te weten in dit artikel.

Op welke manieren kun je een sms-bericht versturen en ontvangen via het internet?

Versturen:

 • Voice-berichten
  Je kunt voice-berichten versturen via het internet. Je dient wel eerst een tekst te schrijven. Deze geschreven tekst zet je vervolgens om tot een spraakbericht. De ontvanger ontvangt het bericht dan als een ingesproken oproep. Voice-berichten kun je versturen naar mobiele nummers, vaste nummers en VOIP-nummers.

   
 • EMAIL2SMS
  Met de EMAIL2SMS-functie kun je een sms-bericht versturen vanuit je e-mailprogramma naar mobiele telefoons. Een e-mailbericht wordt omgezet naar een sms-bericht en afgeleverd op het door u gekozen mobiele nummer. Het werkt zonder bijkomende software vanuit ieder e-mailprogramma.

Zowel versturen als ontvangen:

 • Virtueel sms-nummer
  Een virtueel sms-nummer heb je zowel nodig bij het ontvangen als het versturen van een sms-bericht via het internet. Een virtueel sms-nummer is heel efficiënt voor twee-weg-communicatie. Wanneer je een sms-bericht verstuurt, kan de klant hier gemakkelijk op reageren. Dit zorgt voor een hogere interactie en betrokkenheid met de klant.

   
 • SIM hosting
  Via SIM hosting kun je sms-berichten versturen en ontvangen vanaf onze API of software via je SIM kaart. De SIM kaart is altijd beschikbaar, 24/7. Wanneer je een sms-bericht ontvangt, kun je deze eenvoudig doorsturen per e-mail naar een groep ontvangers of slechts één ontvanger.

   
 • Shortcode keyword
  Een tweede mogelijkheid om online sms-berichten te ontvangen is door middel van een shortcode keyword. Via deze shortcode kan je online sms-berichten ontvangen via een verkort nummer, bijvoorbeeld 8888 in de plaats van uw volledig telefoonnummer. Een belangrijk punt is dat je dit enkel met Belgische gsm-nummers kan ontvangen. Buitenlandse gsm-nummers kunnen niet naar je shortcode sturen. De shortcode keyword is 24/7 beschikbaar en je kunt kiezen of je de verzenders laat betalen voor het versturen van hun sms-bericht.

Wat zijn de voordelen van online sms-berichten versturen en ontvangen via het internet?

 • Ontvangers kunnen rechtstreeks antwoorden
  Je kunt sms-berichten versturen via het internet met onze software. Ontvangers kunnen hier rechtstreeks op antwoorden. Dit verhoogt de interactie en betrokkenheid met de klant.

   
 • Verschillende mogelijkheden om online sms-berichten te versturen
  Je hebt verschillende mogelijkheden om een sms-bericht te versturen via het internet zoals bijvoorbeeld EMAIL2SMS, een virtueel sms-nummer, SIM hosting en voice-berichten. Maar uiteraard stopt het hier niet. Neem een kijkje op de website van Smstools  om nog meer mogelijkheden te ontdekken.

   
 • 24/7 beschikbaar
  Je kunt op elk moment van de dag een online sms-bericht ontvangen via het internet.

   
 • Efficiënte twee-weg-communicatie
  Een sms-bericht versturen via het internet is ideaal voor efficiënte twee-weg-communicatie. De ontvanger kan op een eenvoudige manier antwoorden op de door jou verstuurde berichten. Dit creëert een hogere interactie en betrokkenheid met de klant.

   
 • Uitgebreid en gebruiksvriendelijk
  De software van Smstools is de meest uitgebreide en gebruiksvriendelijke software op de markt. Je kunt met een oneindig aantal toepassingen, op een gebruiksvriendelijke manier, gebruik maken van onze software. 

   
 • Je kunt sms’jes ontvangen op een verschillende soorten apparaten
  Wanneer je op het werk je gsm niet binnen handbereik hebt, krijg je het sms-bericht ook binnen via de andere apparaten zoals je laptop en tablet.

   
 • Eenvoudig en snel
  Met onze sms-software kun je op een eenvoudige en snelle manier een ontvangen sms, doorsturen via e-mail naar de betrokken mensen. Je ontvangt de sms-berichten binnen de 3-5 seconden nadat de verzender heeft geklikt op ‘verzenden’.

Conclusie
Er zijn verschillende manieren om online sms-berichten te versturen en ontvangen voor je bedrijf. Bij Smstools zit je goed, wij zijn de meest gebruiksvriendelijke en uitgebreide software op de markt.

Wil je de software van Smstools zelf ervaren? Maak dan een gratis proefaccount aan!

REGISTREER

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met ons support team!

https://www.smstools.be/nl/blog/51/sms-berichten-versturen-en-ontvangen-via-het-internet Sms-berichten versturen en ontvangen via het internet

Sms-berichten versturen en ontvangen via het internet

Sms-berichten versturen en ontvangen via het internet
Smstools
Hoe kan je sms-berichten versturen en ontvangen via het internet?
5 van de 5 op basis van 1192 gebruikersbeoordelingen.
51 10051