Smstools

2FA codes online ontvangen op een virtueel SMS nummer of virtueel mobiel nummer

Wat is 2FA?

De afkorting 2FA staat voor ‘twee-factor-authenticatie’. Dit is een beveiligingssysteem dat de gebruiker niet slechts om een gebruikersnaam en wachtwoord vraagt, maar om nog een extra gegeven. Met 2FA is er dus sprake van een tweede beveiligende laag, om de identiteit te controleren van de persoon die toegang probeert te verkrijgen. Onbevoegden die in het bezit zijn van alleen de eerste factor (meestal een wachtwoord) krijgen geen toegang tot persoonlijke data.

Een goed voorbeeld van 2FA vinden we bij het internetbankieren: voor het uitvoeren van een betaalopdracht heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig én een beveiligde code die je ontvangt per sms. Deze code op zich heeft geen waarde, maar bewijst dat de opdrachtgever in het bezit is van de mobiele telefoon die ooit werd gekoppeld aan de rekening. Dit systeem maakt het zeer waarschijnlijk dat deze persoon de juiste identiteit heeft.

2FA codes online ontvangen op een virtueel SMS nummer of virtueel mobiel nummer

Kan ik 2FA codes ontvangen op een virtueel SMS nummer?

Zoekt u een oplossing om al uw 2FA berichten te laten ontvangen op 1 algemeen nummer, om deze 2FA codes dan te laten doorsturen naar een email adres of Slack/Microsft Teams kanaal of webhook?
Nee, wij raden hiervoor GEEN virtueel SMS nummer aan.

Virtuele SMS nummers zijn gemaakt voor P2A (phone to application) te ontvangen, of A2P (application to phone) SMS verkeer te verzenden of M2M (machine 2 machine) communicatie te doen.
2FA codes worden verzonden via A2P en dit werkt dus niet goed via virtuele SMS nummers. Bijkomend is het ook niet toegestaan door de virtuele SMS providers om virtuele nummers te gebruiken om 2FA berichten te ontvangen.

2FA codes online ontvangen op een virtueel SMS nummer of virtueel mobiel nummer

Is er een oplossing om 2FA berichten te virtualiseren en centraliseren?

Wij hebben inderdaad een oplossing hiervoor: SIM hosting.

In het kort: U stuurt ons een simkaart op, die wij voor u gaan hosting (24/7 gemonitord) en koppelen met onze SMS software, API & email notifications.

Dit werkt dan identiek hetzelfde als 2FA via uw persoonlijke simkaart maar dan volledig virtueel.
Elk inkomend bericht kunnen wij doorsturen naar een email ontvanger en/of naar een Slack of Microsoft Teams channel en/of een webhook naar uw CRM of intranet.

Waarom 2FA virtualiseren?

Werk je samen met vele IT medewerkers binnen jouw bedrijf? Steeds meer toepassingen maken gebruik van veilige 2FA codes. Als een collega ziek is of thuiswerkt of het bedrijf verlaten heeft, heeft u geen toegang meer tot deze 2FA codes. Via een virtuele oplossing blijft dit gewoon verder werken.

Heeft u vragen over deze oplossing? Lees hier meer over sim hosting.
Aarzel dan niet om ons te contacteren!

2FA virtueel SMSsim hosting2FA, virtueel, SMS,sim, hosting
https://www.smstools.be/nl/blog/64/2fa-codes-online-ontvangen-op-een-virtueel-sms-nummer-of-virtueel-mobiel-nummer 2FA codes online ontvangen op een virtueel SMS nummer of virtueel mobiel nummer

2FA codes online ontvangen op een virtueel SMS nummer of virtueel mobiel nummer

2FA codes online ontvangen op een virtueel SMS nummer of virtueel mobiel nummer
Smstools
Best practices: 2FA codes online ontvangen op een virtueel SMS nummer of virtueel mobiel nummer om inkomende 2FA codes te ontvangen per email.
5 van de 5 op basis van 848 gebruikersbeoordelingen.
64 10064
Geweldig dat je er bent! Cookies? Lees onze Privacy Policy. Accepteer
x