Smstools

Bulk SMS

Bulk sms

Wil je met één klik honderden tot duizenden mensen in één keer bereiken? Dan is Smstools hier een onmisbaar hulpmiddel voor jouw bedrijf. Hiermee kan je een bulk sms-bericht sturen naar alle uithoeken van de wereld, van Nederland tot Australië, het is allemaal mogelijk.
In deze blog leg ik je uit wat een bulk sms nu precies is en welke voordelen hieraan gekoppeld zijn.

Wat is een bulk sms?

Een bulk sms is niets meer en niets minder dan een massa sms. Je verstuurt een sms-bericht met één klik naar een groep mensen. Naar 1000 personen of  3 personen in één keer, de keuze is aan jou!

Wat zijn de voordelen van bulk sms bij Smstools?

 • Gebruiksvriendelijk
  Smstools is het meest gebruiksvriendelijke platform om een bulk sms te versturen naar al jouw ontvangers. Een bulk sms versturen was nog nooit zo eenvoudig.
   
 • Gepersonaliseerde sms-berichten
  Met Smstools kun je bulk sms-berichten volledig personaliseren. Dit komt omdat je bij Smstools een adresboek kunt importeren vanuit een CSV-bestand uit Excel. Gegevens die je kunt importeren zijn bijvoorbeeld naam, e-mailadres…
   
 • Verstuur lange berichten
  Bij Smstools kun je in tegenstelling tot bij de meeste applicaties, ook lange sms-berichten in bulk versturen. Je kunt sms-berichten versturen van meer dan 160 tekens.
   
 • Grote verzendingen
  Met een bulk sms kun je meer dan 1000 sms-berichten op hetzelfde moment versturen. Dit spaart je heel veel tijd uit als bedrijf die je ergens anders in kunt steken. Het verhoogt ook het gebruiksgemak. Iedereen verstuurt liever 1 000 sms-berichten met één klik in plaats van 1 000 keer hetzelfde sms-bericht te kopiëren en te plakken.
   
 • Auto responders
  Bij Smstools kun je gebruik maken van auto responders. Dit zijn vooringestelde sms-berichten die verstuurd worden wanneer een ontvanger een bepaald sms-bericht achterlaat dat vaak terugkeert. Je kunt sms-berichten versturen op een vooraf ingesteld tijdstip en het via de sms-software automatisch laten versturen.

In welke sectoren wordt bulk sms gebruikt?

 • Retail
  Retail is één van de grootste sectoren in de hele markt. Het is dan ook logisch dat bulk sms wordt gebruikt binnen de retailsector. Het wordt binnen een winkel gebruikt om voorraadwijzigingen door te geven, om aan crisiscommunicatie te doen en nog veel meer.
   
 • Horeca
  Binnen de horecasector speelt Smstools ook een hele grote rol. Denk hierbij aan reservatieherinneringen die wij kunnen automatiseren voor jouw zaak. Zo moet u geen moeite en tijd steken hierin. Zeker in deze tijden zijn reservatieherinneringen een hele populaire tool. Bij deze reservatieherinneringen kan je ook de Covid-19 maatregelen die op dat moment van kracht zijn, meedelen in de herinnering.  
   
 • Financiële sector
  Ook binnen de financiële sector is Smstools heel populair. De meest gebruikte trend binnen deze sector is voornamelijk sms-authenticatie. Hierdoor worden alle systemen veel beter beschermd tegen ongeautoriseerde toegang. Andere dingen die gebruikt worden binnen de financiële sector zijn geautomatiseerde betalingsherinneringen. Ook dit bespaart een bedrijf enorm veel tijd uit die het ergens anders in kan steken.
   
 • Evenementen
  Binnen de evenementensector worden de sms-diensten van Smstools voornamelijk gebruikt om vlot te communiceren met de werknemers. Zo verloopt de samenwerking een heel stuk vlotter. Ook kan er natuurlijk promotie gemaakt worden via bulk sms-berichten. In samenwerking met onze andere software, Coupontools, kunnen wij zorgen voor digitale tickets in voorverkoop voor festivals zoals Tomorrowland.
   
 • Gezondheidszorg
  Ook binnen de gezondheidszorg wordt er enorm veel gebruik gemaakt van bulk sms-berichten. Een veelvoorkomend ding is dat dokters afspraakherinneringen sturen naar de patiënten zodat de patiënten de afspraak zeker niet vergeten. In deze afspraakherinneringen kan de dokter op een eenvoudige wijze de huidige Covid-19 maatregelen in bijlage toevoegen. Zo weet de klant welke maatregelen van kracht zijn op dat moment. Bij een eventuele corona-uitbraak op een school, kan een bedrijf ook gebruik maken van bulk sms-berichten. Op deze manier kan de school veel sneller handelen en het aantal besmettingen proberen tegen te gaan.
   
 • Overheidsinstellingen
  De bulk sms functie wordt vaak gebruikt binnen overheidsinstellingen om efficiënt en vlot te communiceren met de bevolking en overheidsmedewerkers. Enkele dingen die gedaan worden zijn bijvoorbeeld reminders sturen naar inwoners die hun papieren moeten gaan afhalen bij de gemeente. Dit kan geautomatiseerd worden met de software van Smstools. Maar ook kan een bulk sms ingezet worden om bij een eventuele corona-uitbraak de hele bevolking op de hoogte te brengen. Dit is essentieel in het bestrijden van de coronabesmettingen.
   
 • Sportsector
  Binnen de sportsector wordt bulk sms vooral gebruikt om vlot en efficiënt te communiceren met spelers, trainers, ouders, staf… Het kan natuurlijk gebruikt worden om ook een corona-uitbraak tegen te gaan binnen de sportclubs. Ook kunnen er geautomatiseerde sms-berichten gestuurd worden om bijvoorbeeld het lidgeld te betalen voor het nieuwe seizoen. Dit kan een sportclub heel veel tijd uitsparen.
 • Onderwijsinstellingen
  Om efficiënt ouders, leerlingen en staf te bereiken in zeer korte tijd. Dit om roosterwijzigingen, ziekte, onwetting afwezigheden enz. te melden.


Bulk sms is zeer tijdbesparend en effectief binnen alle soorten sectoren. Met één simpel sms-bericht kun je meer dan duizend mensen bereiken in één keer zonder al te veel moeite te doen. Dit is heel handig bij het meedelen van een eventuele corona-uitbraak of bij het efficiënt communiceren met de werknemers of klanten. Ben je benieuwd hoe Smstools jou nog kan helpen? Neem een kijkje op onze website en ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Ben je geïnteresseerd om onze bulk sms-software uit te testen? Maak een gratis proefaccount aan en start vandaag nog!

SMS versturen was nog nooit zo eenvoudig

Start vandaag met Smstools en verstuur SMS via onze SMS gateway API of SMS software

Bulk SMS Groepsbericht online sturenBulk, SMS, Groepsbericht, online, sturen,
https://www.smstools.be/nl/blog/68/bulk-sms Bulk SMS

Bulk SMS

Bulk SMS
Smstools
Bulk SMS - Online groepsbericht sturen
5 van de 5 op basis van 428 gebruikersbeoordelingen.
68 10068
Geweldig dat je er bent! Cookies? Lees onze Privacy Policy. Accepteer
x