Corona Update SMS communicatie direct opzetten voor uw bedrijf? Klik hier voor meer informatie of Bel +32 89 44 90 41 of email [email protected]

Wat is het beste tijdstip om een sms-campagne te versturen

Wat is het beste tijdstip om een sms marketing campagne te versturen?

Het succes van uw sms-campagne is grotendeels afhankelijk op welk tijdstip u die verzendt. Het is uw doel om klanten betrokken te houden en te voorkomen dat ze zich afmelden. Hoewel het voordeel van sms-berichten de snelheid is waarmee uw bericht wordt ontvangen, is er ook één nadeel, een gevaar: te vaak sms'en of irrelevante berichten versturen op tijdstippen waarop ontvangers niet gestoord willen worden, veroorzaken ergernis bij de ontvangers en kunnen tot een opt-out leiden.

Wanneer stuurt u dan best een bericht? Het antwoord is jammer genoeg nooit voor iedere onderneming hetzelfde. Het hangt af van uw branche, het soort dienst of product dat u aanbiedt en uiteindelijk ook van wie uw klanten zijn.

In dit artikel sommen we de populairste momenten en tijdstippen op om uw klanten te informeren via sms.

Maandag tot vrijdag tussen 8.00 en 12.00 uur of 17.00 en 21.00 uur

Misschien verrassend, maar het is een goed idee om ’s ochtends een sms te sturen. Mensen komen aan het op werk en tijdens het checken van hun mail vinden ze wel een gaatje om ook hun sms’en na te kijken. Dat geldt vast en zeker voor de pendelaars!

Niet alleen ’s ochtends, maar ook in de late namiddag en vroege avond kunt u uw klanten gerust een berichtje sturen: vlak voor mensen aan het relaas van de was en plas beginnen of later op de avond, na etenstijd, kunt u gerust uw klanten sms’en.

Let er wel op dat u geen berichten meer stuurt na 21 uur, dat kan als vervelend overkomen. Bovendien is de kans groot dat indien u te laat sms’t de klanten in ergernis uw sms onmiddellijk wissen of morgenochtend pas bekijken en dat dan vervolgens vergeten.

Uit onderzoek blijkt bovendien dat vrijdag de populairste dag is om een sms-bericht te versturen naar uw klanten.  

Zaterdag tussen 09.00 en 12.00 uur

Sms’en in het weekend ligt iets complexer dan het versturen van een bericht doorheen de week, aangezien het weekend het uitgelezen moment is om met vrienden en familie iets te doen. Toch kunt u ook gerust op zaterdag een berichtje sturen naar uw klanten. Het uitgelezen moment om dat te doen is in de voormiddag tussen 09.00 en 12.00 uur.

Zaterdag is in vele gevallen de drukste dag van het weekend, daarom raden wij aan om geen berichten te sturen na 13 uur, aangezien mensen dan druk in de weer zijn met vrienden en familie. Zaterdagvoormiddag is dus het uitgelezen moment om uw berichtje te sturen, maar let wel op dat u het niet te vroeg stuurt. Uitslapers willen namelijk niet gewekt worden door uw promo, maar stuur het wel vroeg genoeg, zodat ze de trip naar uw winkel nog makkelijk kunnen inplannen!

Heeft u nog verdere vragen over het versturen van sms-berichten en het opstarten van een sms-campagne? Neem dan gerust contact met ons op! Wilt u graag zelf sms’en gebruiken om uw klanten te bereiken?
Maak dan nu een testaccount aan en ontvang 5 gratis credits!

Contacteer vrijblijvend ons team op [email protected] en wij informeren u!

Wat is het beste tijdstip om een SMS-campagne te versturen
Wat is het beste tijdstip om een SMS-campagne te versturen
Wat is het beste tijdstip om een SMS-campagne te versturen
5 van de 5 op basis van 742 gebruikersbeoordelingen.

SMS SOFTWARE

SMS versturen en ontvangen via onze software


SMS GATEWAY API

Integratie tools voor ontwikkelaars


VOICE BERICHTEN

Versturen van text-to-speech voice berichten


VIRTUEEL SMS NUMMER

SMS berichten ontvangen via een virtueel mobiel nummer


SIM HOSTING

SMS berichten ontvangen via een SIM kaart hosting

Bulk SMS versturen was nog nooit zo gemakkelijk en efficiënt.

Begin vandaag met Smstools voor het versturen van Bulk SMS.